آیا تاکنون در بحث ویژگی‌های فردی خود به این مسئله اندیشیده‌ایدکه شما چه شخصیتی دارید؟

فردی هستید که تمایل به تنهایی و کارهای انفرادی دارید و یا اینکه بودن با دیگران و حضور در جمع را می‌پسندید؟

اصولاً افراد به دو تیپ شخصیتی برون‌گرا و درون‌گرا تقسیم می‌شوند. شاید هر کدام از شما جزو یکی از این دو دسته باشید. هر یک از این رفتارها یک ویژگی فردی است که به طور ژنتیکی در همه‌ی افراد وجود دارد. همچنین عواملی از جمله تربیت خانوادگی، فرهنگ و آب و هوای جغرافیایی نیز بر روحیات ما تأثیر می‌گذارد.


درون‌گراها افرادی هستند که وقتی در مقابل جهان بیرون قرار می‌گیرند، دو دل و منفعل می‌شوند. آنها معمولاً آدم‌های توداری هستند که خودشان را بروز نمی‌دهند، از احساسات و هیجان‌هایشان فقط برای دوستان معدود و خیلی صمیمی حرف می‌زنند. برای همین اگر یک فرد درونگرا را ببینند، با اینکه حس می‌کنید، دارید آدم مؤدبی را تماشا می‌کنید، اما در صورتی که او را نشناسید، فکر می‌کنید با آدم بی‌اعتنایی مواجه شده‌اید. این افراد تمایل به تنهایی، اشتغال به امور ذهنی و کتاب خواندن دارند. آنها افرادی مستقل هم هستند.

برونگراها در دنیای بیرون سیر می‌کنند. آنها دوست دارند که سرخوش، اجتماعی، رقابت‌جو، سریع و واقع‌گرا باشند. برای آنها هر چیزی که شفاف‌تر و مشخص‌تر باشد، بهتر است. ابهام را تحمل نمی‌کنند. این افراد از طبیعت‌گردی، مهمانی رفتن و با بودن با دوستان خسته نمی‌شوند.
حالا دانستن همه این ویژگی‌ها به چه دردی می‌خورد؟ دقیقاً زمانی که به دنبال فرد مورد نظر زندگی خود می‌گردید، دانستن این خصوصیت اخلاقی او در انتخاب و زندگی آینده به کمک شما می‌آید.

این خصوصیت در زنان و مردان متفاوت است، یک زن برون‌گرا، دوست دارد کنار همسرش بنشیند و با او صحبت کند، به میهمانی و خرید بازار برود در حالی که مردی با این خصوصیت تمایل دارد به دنبال طبیعت‌گردی و اکتشاف باشد، و مسافرت‌هایی بدون همسر و با دوستانش برود. پس نمی‌توان گفت، یک زن برون‌گرا در کنار یک مرد برون‌گرا لزوماً خوشبخت است بلکه باید به آنها آموخت که، تفاوت‌ها را بشناسند و به عنوان مشکل به آنها نگاه نکنند، تا بتوانند به راحتی با آن کنار بیایند و مدیریت کنند.

 

برای ازدواج تنها عاشق شدن و دوست داشتن کافی نیست.